29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 April 2014 13:03

Divanhana 23. aprila u BNP-u

Popularni sarajevski bend “Divanhana” nastupiti će 23.04.2014. godine u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.  “Divanhana” je osnovana 2009. godine od strane grupe mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu a bend izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije jazz, pop I klasične muzike 20. stoljeća. Od samog osnivanja bend želi svojom muzikom da predstavi javnosti svoju viziju tradicionalne muzike, ne samo BiH nego i cijelog Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinku.


“Divanhanu” čine mladi I perspektivni umjetnici I muzičari: Leila Ćatić, NevenTunjić, Nedžad Mušović, Meho Radoović, Azur Imamović, Rifet Čamdžić, Danijel Čondrić, Irfan Tahirović I Borjan Milošević.

Ovaj koncert će ujedno biti I promocija novog albuma “Bilješke iz šestice”.

Novo muzičko ostvarenje Divanhane na području BiH objavio je RSG Radio, dok je za ostale zemlje u regiji za to bila zadužena beogradska izdavačka kuća  Multimedia Music.

Na novom CD-u Divanhane nalazi se 14 numera te šest uspješno realizovanih internacionalnih muzičkih saradnji. Omot albuma je izrađen od recikliranog materijala, čime bend nastoji pratiti ekološke standarde.

Album je sniman u Studiju 6 Radio Beograda u period između novembra 2011.godine i oktobra 2013. godine, a produkciju potpisujučak tri muzička producenta.

Sve posjetioce BNP-a očekuje nezaboravan provod i uživanje u vrhunskoj muzičkoj predstavi i modernom zvuku najljepših sevdalinki.
Karte su u pretprodaji od 01.04.2014. u BNP-u Zenica a rezervacije karata se mogu izvršiti na brojeve telefona 032 242 604 i 062 859 555 ilina e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
Generalni pokrovitelj koncerta je SKY COLA a Generalni medijskipokrovitelji su RSG radio i Kaportal.ba