29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Mart 2014 22:14

Foto: protesti i sastanak Plenuma

Grupa od stotinjak Zeničana okupila se i danas na trgu Alije Izetbegovića u znak protesta zbog vlasti koja ne mari za svoje građane. Kako nam je rekla portparolka Plenuma ZDK Meliha Bajramović, dio građana prihvatio je poziv za "druženje demonstranata" u zeničkom naselju Novo Radakovo, s obzirom da nedjeljom ionako u institucijama nema nadležnih, a na ulicama građana koji bi mogli vidjeti demonstrante . 

 

Potom je održan sastanak "međuplenumske saradnje", kojoj su prisustvovali predstavnici Plenuma građana iz Zenice, Sarajeva, Fojnice, Zavidovića, Tešnja... Pročitano je i pismo rukovodstva Plenuma iz Mostara i Tuzle. 

 

- Govorili smo o saradnji, unificiranju poruka, materijala. S obzirom da smo znatno ograničeni logistikom, naša saradnja se uglavnom odvija putem interneta, ali neke stvari trebaju biti jedinstvene, kao i poruka vlastima, kazala nam je Bajramović.  Ona je istakla i da su predstavnici Plenuma iz više gradova govorili o opravdanosti organizovanja masovnijih protesta 6. aprila, u Sarajevu. 

 

- Zaključeno je da protesti nedjeljom nemaju ni poruku, ni snagu, ni učinkovitost, pa je na prijedlog iz Tuzle, u kojoj su protesti srijedom, odlučeno da se okupljanje u Sarajevu upriliči 9. aprila (srijeda). nemamo namjeru praviti masovni skup, jer to košta i organizaciono je teško, nego samo skrenuti pažnju vlastima da smo tu, da pratimo šta rade i da nismo odustali od zahtjeva, kazala je Bajramović.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju sa okupljanja Zeničana i sastanka predstavnika Plenuma iz BIH. 

 

 

 

 

.

..