29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Mart 2014 12:52

Galerija: Čimburijada 2014.

Višestoljetna zenička tradicija dočeka prvog dana proljeća „Čimburijadom“ na obalama rijeke Bosne nastavljena je i danas, kada više hiljada Zeničana, sa prijateljima koji su im pristigli i iz drugih bh. gradova i država, uz čimbur, pečenje, piće i pjesmu uživa u prekrasnom danu. 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU 

163 fotografije


Ovom prilikom je preduzeće „Salčinović“, vlasnika jednog od najstarijih zeničkih privatnika Rasima Salčinovića, ispeklo čimbur od čak 1.500 jaja, koji su besplatno podijelili građanima koji su posjetili njihov štand. Forum građana Zenice, koji koordinira svim aktivnostima, danas je i proglasio po tri najbolja literarna i likovna rada zeničkih osnovaca, koji su učestvovali na konkursu „I stiže proljeće u čist grad“. 

Tako su nagrade za literarne radove dobili: 1. Lejla Begić (OŠ „Mak Dizdar“), 2. Almedina Hrnjić (OŠ „Aleksa Šantić“ Perin Han), 3. Ajna Ahmetspahić (OŠ „Edhem Mulabdić“), te za likovne: 1. Belma Mašić (OŠ „Musa Ćazim Ćatić“), 2. Zerina Spahić (OŠ „Miroslav Krleža“) i 3. Adela Kasap (OŠ „Hamza Humo“ Babino). Prvoplasirani u obje konkurencije dobili su i robne nagrade u visini od po 150, drugoplasirani 100, a trećeplasirani 50 KM.  

Upravo je, u 11,30 sati, iz Drivuše je krenula Eko-regata, sa oko 250 učesnika, koja na cilj na Ušće stigla oko 13,30 sati, kada su se neki od učesnika regate priključili prvom proljećnom kupanju Emilijana Kneževića, koji svake godine, bez obzira na vremenske prilike, prvog dana proljeća zapliva u rijeci Bosni. 


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU 

163 fotografije






...