Printaj ovu stranu
nedjelja, 23 Mart 2014 03:11

IPF: takmičenje za srednjoškolce

Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednice u  Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Zenica, organizirala je, u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, takmičenje za  učenike srednjih škola iz poznavanja sire Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., a prema knjizi „Muhamed a.s. – beskrajna svjetlost“.

 

Na takmičenju je učestvovalo 115 srednjoškolaca, polaznika Islamske vjeronauke, iz svih srednjih škola Medžlisa IZ-e Zenica. Pobjednici  takmičenja su:

1. Kobilica Almedina – II 2, TEHNIČKA ŠKOLA U ZENICI

2. Ramić Almin IV 1, TEHNIČKA ŠKOLA U ZENICI

3.Husetić Harun IV 1, TEHNIČKA ŠKOLA U ZENICI

Sponzor ovog takmičenja je turistička agencija „Fidan“ koja će 40 najuspješnijih učenika sa svakog takmičarskog mjesta nagraditi petodnevnim boravkom u Turskoj.

Pred sam početak takmičenja zeničkim srednjoškolcima obratio se prof. Amel Sarajlić i Nihad Durmić, naglasivši važnost znanja i slijeđenja puta Muhameda a.s. Poseban  akcenat je stavljen na važnost mladosti, te omladine u ovim izazovnim vremenima i znanju o životu Muhameda a.s. koji treba  biti uzor u životu i radu. Dodatan motiv za ovo takmičenje je i činjenica da će uz najuspješnije učenike u Tursku putovati i njihovi profesori.    Čestitamo najboljim učenicima i njihovim profesorima kao i organizatorima na uspješno provedenom takmičenju.

N.D.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)