25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Mart 2014 04:57

Šta je ministar Ćurić rekao policiji

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko – dobojskog kantona u ostavci (ZDK) Ivica Ćurić je saslušan u detašmanu Federalne uprave policije (FUP) u Zenici. 

 

- Konkretno sam čuo šta mi se stavlja na teret i drago mi je da nakon 33 godine svog rada u privredi i dalje mogu reći da mi je drago što sam to učinio. Pomenuta inspektorica Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) je žarko željela da se «vidimo na kafi», pokušavala do mene doći preko stečajnog upravnika, poznanika, a kap je prelila čašu kad me je pokušala kontaktirati preko članova moje porodice, kaže Ćurić. 

 

On nam je potvrdio da je predmet pregleda UIO bila njegova firma «NBI Ćurić» koja je u stečaju, te njome upravlja od suda ovlašteni stečjni upravnik, pa time on nema ni legitimitet da sa bilo kim o bilo čemu razgovara. 

 

- Kad sam saznao da zove moje ukućane, tražeći da «se vidimo u četiri oka» nazvao sam i rekao da mi ne pada napamet da se nalazim sa bilo kojim državnim službenikom, te je pitao je li joj ja ličim na kurira koji će rješavati nečije probleme. To nije nikakva prijetnja. To što joj nije uspjelo  «naći se na kafi», a građani znaju šta to znači u odnosima privrednik-inspektor, meni će uvijek biti na čast, a njima na sramotu. Želim vjerovati da nadležni imaju neki transkript ili snimak razgovora, koji će to potvrditi, kazao nam je Ćurić, neposredno nakon datog iskaza. 

 

Federalni MUP je, po zahtjevu Tužilaštva ZDK, saslušao Ćurića uokviru istrage o navodnim prijetnjama i ometanju rada inspektorice UIO od strane Ćurića. FUP treba, nakon Ćurićevog saslušanja, kompletirati i predati Izvještaj Tužilaštvu.