19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Februar 2014 15:25

Posjeta Bužimu i Bihaću

Članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH - Zenica su posjetili  općine Bužim i Bihać, te se u okviru obilježavanja Dana općine Bužim i dana općine Bihać su se predstavili sa  sljedećim aktivnostima;  izložbom fotografija novinske agencije Anadolija “20 godina od dolaska turske vojne misije u BiH’, promocijom knjige  "Recep Tayyip Erdogan-Rađanje lidera", i kulturno-zabavnim programom “Večer turske i bosanske muzike”.

 

Promotori knjige bili su prof. dr. Džemaludin Latić, prof. dr. sc. Redžo Čaušević i  direktor izdavačke kuće "Dobra knjiga Izedin Šikalo koji su govorili o biografiji lidera koji je kao premijer Republike Turske (Recep Tayyip Erdogan), napravio velike rezultate na polju ekonomije, zapošljavanja, vanjske politike, saradnje sa prijateljskim zemljama, a posebno sa Bosnom i Hercegovinom. 

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva sa svojim partnerima (KUD Plamen-Zenica i Ansambl Bosnia Folk), u Bihaću je organizovala i tursko-bosansku noć muzike, u kojem je učešće uzelo preko 30 mladih Zeničana i volkalni solisti Aiša Zaimović i Omer Kadrić.

 

Zajedno sa članovima Asocijacije Mostovi Prijateljstva Zenica, općine Bužim i Bihać su posjetili i direktor novinske agencije Anadolija Omer Cetres, ataše za kulturu i turizam ambasade R. Turske dr. Cengiz Ajdin i predstavnici Turske vojne misije u BiH. 

 

Sa predstavnicima općinskih institucija dogovorene su aktivnosti na uspostavljanju još kvalitetnije saradnje sa Mostovima Prijateljstva. Do sada su članovi Mostova svoje aktivnosti predstavili u devet bosanskohercegovačkih gradova, i tu nije kraj, jer će uskoro biti realizovano gostovanje u još jednoj općini u BiH. 

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva-Zenica