Printaj ovu stranu
subota, 22 Februar 2014 05:55

Rekonstrukcija ulične rasvjete

Počeli su radovi na zamjeni dotrajalih metalnih stubova i rasvjetnih tijela na Bulevaru Ezhera-Eze Arnautovića, na dijelu rondoa Drveni most do rondoa Lamela. Radovi se izvode u sklopu projekta rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete na području općine Zenica. Istim planom obuhvaćena je  zamjena stubova i rasvjetnih tijela na Trgu Alije Izetbegovića, od Kamenog mosta do ulice Talića brdo, te na Bulevaru Kulina bana od rondoa Lamela do Autobuske stanice.

 

Kompletna rekonstrukcija javne rasvjete planirana je u ulicama: Travnička cesta (od ulice Fakultetske do Ambulante), Talića brdo (od ulice Sarajevske do ulice Zmaja od Bosne), Aleja šehida (kroz Kamberovića polje i nadvožnjak za Crkvice), Safvet bega Bašagića (od ulIce Branilaca Bosne do Bulevara) i Bulevar kralja Tvrtka (Bulevar do ulice Zmaja od Bosne).

 

Rekonstrukcija podrazumijeva završetak građevinskih radova te polaganje nove kablovske instalacije i zamjenu stubova i rasvjetnih tijela. Radi se o postavljanju 270 toplocinčanih stubova visine 9, 7 i 6 metara i 270 modernih svjetiljki tipa SITECO Q200 i Q20. Takve svjetiljke već su postavljene na gradskim rondoima i izgrađenim dionicama Glavne gradske magistrale.

 

Radove izvodi preduzeće ELKO-MARIĆ iz Mostara pod nadzorom Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenice.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)