28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Februar 2014 23:16

Izviđači u Dom porodici

U prostorijama JU Dom porodica u organizaciji Saveza izviđača općine Zenica, održana  akcija “Love is in the air”,  pod vodstvom Karić Belme načelnice odreda izviđača Smet. Akcija je upriličena povodom obilježavanja Valentinova, stoga je sve i bilo u znaku ljubavi . Uz podršku Saveza izviđača, projekat je uspješno realizovan, ali naravno zahvaljujuci osoblju JU Dom Porodica .

 

Druženje je počelo u 12:00 sa radionicama za mališane “i ja sam kralj/kraljica” – pravljenje kruna u obliku srca ”origami ljubav” – pravljenje srcadi koja služe za obilježavanje stranice u knjizi; - radionica srce ukrasi s tubom papira– poticanje djece na reciklazu i izrada interesantnog zidnog privjeska. Radionicama je prisustvovalo 25 mališana koji su uz pomoć članova saveza izviđača pravili raznorazne ukrase i rukotvorine. Mališani su bili zainteresirani te s osmjehom savladali umjetnost pravljenja ukrasa. Po završetku radionica, druženje se nastavilo u holu doma gdje je upriličen koncert izviđačkih pjesama.

 

Kroz radionice, crteže odvijalo se lijepo druženje na kojem su se  zabavili i učesnici radionica, sva djeca koja su prisustvovala koncertu, te naravno naši članovi. Svi smo naučili nešto, ponajviše da cijenimo osmijeh i sitnice. Kroz ovaj projekat pokušavamo zbližiti djecu i napraviti put za daljnja druženja. Najveći današnji poklon i zahvala je osmijeh i zagrljaj djeteta.

 

VIŠE U FOTO GALERIJI NA LINKU

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.580056208752384.1073742111.122203817870961&type=1 

 

Izviđački pozdrav.

Z-D-R-A-V-O !

 

|Press team|

 www.sioz.ba