Printaj ovu stranu
utorak, 11 Februar 2014 02:18

Poslodavci o protestima

Udruženje poslodavaca Zenica osnovano je sa ciljem da utiče na stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, smanjenje nezaposlenosti, povećanje domaćih i stranih investicija kroz rasterećenje privrede.  U tom smislu nadležnima smo nudili i konkretna rješenja, ali na žalost nismo naišli na razumijevanje. 

 

Poslodavci su kao i nezaposleni i socijalno ugroženi, nezadovoljni stanjem u našem društvu i u tom smislu podržavamo organiziranje protesta, kao demokratsko pravo kojim se traže neophodne promjene u društvu.  Ne podržavamo uništavanje društvene i privatne imovine, niti bilo kakav oblik anarhije, kao ni korištenje opravdanog nezadovoljstva naroda u dnevno-političke svrhe. 

 

U ovom momentu bitno je sačuvati funkcionisanje države i bistre glave odlučiti o neophodnim promjenama.  Potrebno je imati jasne i definisane ciljeve koji će dovesti do bitnih promjena i ekonomiju staviti u prvi plan.  Kao i uvijek do sada, Udruženje poslodavaca Zenica je spremno dati svoj doprinos rješavanju nastale situacije i uključiti sve svoje raspoložive kapacitete da se pronađu najbolja i neophodno potrebna rješenja u interesu naših građana. 

 

Udruženje poslodavaca Zenica

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)