22 Februar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Februar 2014 03:58

Policija: hvala građanima

Tokom protekla dva dana, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kontinuiranim prisustvom i djelovanjem na terenu osigurali neometano odvijanje saobraćaja na svim saobraćajnicama i putnim komunikacijama na području Kantona, kao i normalan i neometan rad svih institucija i subjekata.

 

Na  području Zeničko -dobojskog kantona zabilježeni su protesti  u Kaknju, Zavidovićima,  Brezi, Visokom i Maglaju, na kojim se okupio određen broj građana i koji su okončani do 15,50 sati, a u Zenici, ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona, se okupilo više od 500 građana, koji su svoje proteste nastavili ispred zgrade Općine Zenica. U svim slučajevima se radilo o mirnim protestima, dakle na istim nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti niti slučajevi narušavanja javnog reda i mira. 

 

U skladu sa izvršenim procjenama na svim mjestima okupljanja su raspoređene policijske snage radi obezbjeđenja istih, te sprječavanja nastupanja eventualnih izgreda i te aktivnosti su  nastavljene u Zenici, sve do 16.30 sati, kada su protesti završeni. I ovaj protest je okončan mirnim razilaženjem građana.        

 

Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo svim našim građanima na korektnom i dostojanstvenom ponašanju tokom današnjih mirnih protesta, koje je u konačnici doprinjelo stabilizaciji i poboljašanju stanja sigurnosti na području našeg Kantona, te stvorilo uslove svim policijskim službenicima da profesionalno i korektno obavljaju svoje poslove i zadatke na očuvanju javnog reda i mira, kao i na obezbjeđenju normalnog funkcionisanja svih institucija, subjekata i komunikacija u Zeničko -dobojskom kantonu.    

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA