20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 29 Januar 2014 00:04

Puljani na nastavi u Zenici

Nakon što je ključalo na Univerzitetu u Zenici povodom afere “Pula” i isturenog studija Zdravstvenog fakulteta u ovom hrvatskom gradu, prašina kao da se spušta i rješenje je na pomolu. Naime, nakon što je Senat UNZE usvojio informaciju o ovom slučaju i opredijelio se za varijantu da se “pulskim studentima” dopusti da studij nastave kao strani studenti u Zenici, krenulo se u realizaciju ove ideje.

 

 

“Mi smo riješili problem isturenog odjeljenja Zdravstvenog fakulteta u Puli. Nedavno je 26 studenata iz Pule u dva navrata po deset dana boravilo u Zenici radi slušanja predavanja i priprema za ispite. Oni moraju 70 odsto nastave prisustvovati ovdje u Zenici... Nakon toga je dolazila Federalna policija, predao sam im informaciju koju je priredila naša radna grupa, kao i Odluku Senata o odobravanju nastavka studija u Zenici”, kaže prof.dr. Dževad Zečić, rektor zeničkog Univerziteta.

 

O ovome je rektor Zečić razgovarao i sa veleposlanikom Hrvatske u BiH NJ.E. Ivanom del Vechiom, koji je podržao rektorovu inicijativu za kreiranje liberalnijih odnosa u pogledu obrazovanja državljana obje zemlje, te da je poželjno i osnivanje zajedničkih postdiplomskih studija.

 
Naša riječ