28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 24 Januar 2014 04:35

SP bh. dijaspore u Ljubljani

Poštovani!  Želimo da Vas obavijestimo da će jubilarno  XI. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu/futsalu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, biti održano u Sloveniji – Ljubljana,  od 22. do 24. maja 2014.

 

Nakon Linca u Austriji, trostrukog organizatora ovog eminentnog takmičenja, zatim Antverpena u Belgiji, Minhena u Njemačkoj, Birminghama u Velikoj Britaniji, Luksemburga, Velike Kladuše, Bielle u Italiji, Västerås u  Švedskoj čast da bude domaćin jubilarnog 11. takmičenja pripala je našim zemljacima u Sloveniji. 

 

Domaćin takmičenja će biti Društvo bosanskohercegovačkog i slovenskog prijateljstva LJILJAN – Ljubljana  a kompletna manifestacija održat će se u sportskoj dvorani Kodeljevo. 

Na web stranici Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine  www.bihdijaspora.com u sekciji aktivnosti možete pronaći dodatne informacije o ovom  eminentnom takmičenju. 


Jedanaesto po redu Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu, futsalu, u organizaciji Svjetskog saveza diajspore Bosne i Hercegovine bit će održano u Ljubljani od 22-24. maja 2014. godine. Domaćin šampionata će biti Društvo bosanskohercegovačkog i slovenskog prijateljstva LJILJAN, a kompletna manifestacija održat će se u sportskoj dvorani Kodeljevo. 

 

Informaciju više o rezultatima konkursa dao nam je sekretar Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine Anes Cerić: “Zainteresovanost za domaćina narednog SP je izrazilo pet zemalja (Kanada, Danska, Slovenija, BiH i Njemačka- dvije ponude). Nakon što smo dobili pismene ponude Kanade, Danske i Slovenije, odlučili smo da obustavimo pregovore sa udruženjima iz Njemačke i BiH. Ova odluka je donesena iz razloga što smo željeli dati prioritet državama koje do sada nisu bile domaćini SP. Ponude Kanade, Danske i Slovenije zadovoljavaju sve uslove koji su navedeni u konkursu. Ipak, smatramo da je ponuda Slovenije za nijansu bolja (ponudili su smještaj i hranu za USA i Kanadu za 3 noći i prisustvo TV ekipe iz BiH). Koristim priliku da se zahvalim svima koji su su se odazvali na konkurs i doprinijeli da imamo veći izbor. Iskreno se nadam da će naredni šampionat biti odlično orgnizovan i da će se na njega odazvati rekordan broj reprenzentacija.”

 

 

Namik  Alimajstorović