Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 20 Januar 2014 06:17

Nova oprema i modernizacija

 Federalno ministarstvo zdravstva, uz pomoć sredstava nove kreditne linije od 5,5 miliona eura, pomoći će da se dovrši nabavka opreme za ambulante porodične medicine na području Općina Zenica i Kakanj. 

 

Ovo je dogovoreno na sastanku predstavnika Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojski kanton (ZDK), Federalnog ministarstva zdravstva, na čelu sa pomoćnicom ministra Vildanom Doder i direktorima domova zdravlja s područja ZDK-a, na kojem je prezentirana naredna faza informatizacije ambulanti porodične medicine. 

 

Dogovoreno je da će domovi zdravlja, u ove dvije općine biti nosioci realizacije pilot projekta informatičkog uvezivanja ambulanti porodične medicine, a u kasnijoj fazi isti projekt bit će proširen i na sve ostale općine Kantona. 

 

Pomoćnica federalnog ministra zdravstva Vildana Doder istakla je da je ZDK-a jedan od najkooperativnijih u realizaciji projekata koje vodi Ministarstvo zdravstva FBiH. 

 

- U zadnje dvije godine evidentno je da su napravljeni ogromni pomaci u oblasti modernizacije domova zdravlja. Ono što sada slijedi je nabavka informatičke i mrežne opreme, za koju je već raspisan međunarodni tender - kazala je Doder. 

 

Prema riječima ministrice zdravstva ZDK-a Senke Balorda sada predstoji jako puno aktivnosti, posebno u domovima zdravlja, jer se planira da sve ambulante porodične medicine budu mrežno uvezane. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)