29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 05 Januar 2014 04:10

KarAKTer: političarima

Neformalna mreža mladih u BiH, KarAKTer, istovremeno je organizovala flash mob u 7 gradova. Političarima su poslali jasnu poruku: "Znamo šta ćete raditi narednu godinu! Lažna obećanja!"

 

Mladi su izašli na ulice i pokazali u kakvoj se situaciji nalaze. Troje političara prebacivali su probleme jedni drugima, ignorišući one na kojima svijet ostaje. Mogle su se čuti opaske poput: „Ekonomska kriza... utaja poreza... siva ekonomija... program vlade...“ Pošto su odluke u njihovim rukama, političari su mlade vezali i oduzeli im slobodu govora i kretanja. Nedugo potom, mladi su se podigli, oslobodili te poslali jasnu poruku javnosti.

 

"Promjena!", čulo se u Prijedoru, Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Gornjem Vakufu - Uskoplju, Srebrenici i Zenici. Ovom akcijom mladi ukazuju na svoj polažaj u društvu BiH. Nezadovoljni pažnjom nadležnih organa vlasti, smatraju da su promjene neophodne. U izbornoj godini koja slijedi, kažu, lijepiće se plakati, farbati zebre i slušati već poznata prazna priča. Međutim, oni žele djela, a ne riječi.


pogledajte video