29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 31 Decembar 2013 03:00

Vratimo osmijeh mališanima

Aktivisti Udruženja Pomozi.ba – sector Zenica su pokrenuli akciju pod nazivom: Vratimo osmijeh mališanima. Osnovni cilj akcije jeste da se pomogne mališanima u osnovnim školama kojima roditelji nisu u mogućnosti da priušte sendvič i sokić. 

 

PIŠE: Irnesa Ramić Tahić

 

“Kroz razgovor sa nastavnicom jedne Osnove škole u Zenici, došla sam do saznanja da postoji veliki broj učenika koji na “velikom odmoru” sjede negdje u čošku učionice i posmatraju drugu djecu kako uživaju u obrocima. Naručila sam sendvič da jedem – i stala sam — zapitala se koliko je u tom momentu gladne djece koja bi “u slast” pojela taj sendvič.. Nisam mogla a da ne preduzmem nešto.. I odlučih se da sa svima vama podjelim ovu priču i da zajedno pomognemo toj dječici..da im vratimo osmijeh na lice i napunimo stomak.

Mjesečno to kosta 22 KM. Ja vas pitam koliko nas je spremno svaki mjesec izdvojiti 22 KM da platimo užinu toj djeci da ne uzdišu kad vide drugu djecu kako jedu?? Možete li zamisliti svoje dijete,brata ili sestru kako sjedi u cosku ucionice dok sva djeca zure ka kuhinji da kupe sendvice??Ja mogu zamisliti..i osjecaj je bolan..jer tako vidim svoje dijete..i onda pozelim da tom jednom..makar jednom insancicu..malenom djetetu izmamim osmjeh? Mozemo li to? “

 

Ukoliko želite pomoći i svaki mjesec uplatiti po 22 KM za jedno dijete to možete učiniti uplatom novčanih sredstava na račun:

Unicredit Banka - 3386902266046603

 

Inostranstvo : 

IBAN : BA39 3386 9048 6604 7019

SWIFT : UNCRABA 22

Udruženje Pomozi (sektor Zenica) 

Brčanska 17, Sarajevo 

SVRHA: Užina za djecu

Za sve detaljnije informacije kontaktirati:

 Broj tel: 061 045 198 – koordinatorica Udruženja za područje ZDK – Irnesa Ramić Tahić

Ili FB profil: Irnesa Ramić-Tahić