19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 08 Decembar 2013 03:17

Prostorije za Budimo prijatelji

U prostorijama starog obdaništa u Crkvicama upriličeno svečano  otvaranje udruženja "Budimo prijatelji".  

 

"To je udruženje za integraciju djece i odraslih osoba sa invaliditetom u društvenoj zajednici , i kako naziv udruženja opisuje , biće to mjesto različitih aktivnosti  za odrasle i djecu , gdje će prijatelj moći biti bilo ko iz zajednice, ko želi pružiti ruku prijateljstva ovoj populaciji" -rekla nam je na svečanom otvaranju,predsjednica udruženja Biljana Trifković. 

 

Udruženje trenutno broji dvadeset korisnika  i s obzirom da je nastalo inicijativom njihovih roditelja (jer su djeca neočekivano u junu mjesecu  ostala bez dnevnog centra unutar drugog udruženja - UG. Svjetlost)  prve aktivnosti koje se odvijaju u prostorijama udruženja su upravo u vezi sa Dnevnim centrom za osposobljavanje odraslih  osoba iznad 22 godine, koje su sa poteškoćama u razvoju.

 

"Za nepunih šest mjeseci glas roditelja (u ime svoje djece) došao do uha relevatnih institucija (Općina Zenica) i dobrih ljudi , te smo uspjeli dobiti prostor  i sakupiti nešto novca i hrane za rad   Dnevnog  centra,  za narednih dva do tri mjeseca. Kako ćemo dalje , ne znamo, ali je dobro što je prepoznat značaj našeg postojanja i da imamo prijatelja koji nas na samome početku podržavaju - rekla nam je u ime roditelja , predsjednica skupštine udruženja  Nejra Šahinbegović. 


Svečanom otvaranju prisusvovao je u ime općine Zenica -Službe za društvene djelatnosti gospod. Selmir Čolaković , koji je poželio sretan rad udruženju i pohvalio entuzijazam i volonetrizam roditelja i saradnika Udruženja. Svečanost su uveličali učenici OŠ.Miroslav Krleža sa svojim horskim izvedbama, a za konzumaciju slastica za sve prisutne goste i djecu pobrinuo se Hotel Dubrovnik. Podjeljene su zahvalnice brojnim prijateljima koji su do sada na bilo koji način pomagali i podržavali Udruženje, i svi prisutni su otišli sa porukom ljubavi koju je saopštila novinarka Mujesira Purić rekavši: "Da ovdje treba doći i osjetiti pravu istinsku ljubav i sreću"

 

Foto: Lana B. za Zenicablog

tekst - Udruženje Budimo prijatelji

 

qayxsw21qayxsw22