29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 05 Decembar 2013 06:15

Volonterski program u centru

Generalna skupština UN-a proglasila je 1985. godine 5. decembar Međunarodnim danom volontera. Povodom tog dana u cijelom svijetu organiziraju se razne aktivnosti i manifestacije kojima se želi usmjeriti pozornost na važnost volonterizma u razvoju društva. Međunarodni dan volontera pruža jedinstvenu priliku da volonterske organizacije i pojedinci-volonteri približe široj javnosti svoj rad i doprinos društvu na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

LVS  - Asocijacije Margina Zenica prilikom obilježavanja Međunarodnog dana volontera u četvrtak 5.12.2013. godine u periodu od 12:00 – 14:00h,  građanima Zenice prenijet će dobre, volonterske vibracije pjesmom te predstavljanjem mogućnosti i oblika volonterskog rada. 

 

12:00h – šetnja kroz grad Zenicu pod nazivom Volonterijada : 

Carina (prodavnica Mars)  - ulica Maršala Tita – zgrada Općine Zenica (Velika sala)

13:00h – Održat će se sastanak sa vijećnicima Općine Zenica i svim organizacijama koje učestvuju u obilježavanju dana volonterizma prilikom kojeg će biti riječi o volonterizmu,predstavljanju NVO kroz prezentaciju od 3 minute , kao i o suštini dobrovoljnog društveno korisnog rada.

13:30h – Dodjela certifikata najboljim volonterima za 2013. godinu ispred svake organizacije koju će dodijeliti predstavnici općine Zenica.

 

Uloga koju neprofitni sektor ima u demokratskom društvu je neprocjenjiva, on je savjest društva, prostor za kreativna rješenja, brze prilagodbe i sektor koji najviše koristi zapostavljene snage. Srž i najjača snaga neprofitnog sektora čine upravo udruženja i volonteri. Oni čine velike, nevjerovatne stvari. Oni su nemjerljiva snaga svakog društva i samo ono društvo koje zna cijeniti svoje volontere i volonterski rad, društvo je koje zaslužuje napredak i boljitak za svoje građane.

 

Nadamo se da ćete i Vi biti dio ove manifestacije.

 

LVS – Asocijacije Margina Zenica