28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Novembar 2013 12:09

Foto-Papirna: Dan državnosti

Danas u 11 sati su položeni vijenci i cvijeće na spomeniku palim borcima iz drugog Svjetskog rata kod Papirne, a povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Uz zavidan broj prisutnih uprkos hladnom i vjetrovitom vremenu vijence su položili slijedeće delegacije:


Vlada i Skupština ZDK, Općina Zenica, Savez antifašista ZDK, Udruženje antifašista Zenice, Društvo "Josip Broz Tito" Zenica, JOB Unija veterana Zenica, porodice udruženja "Zlatni ljiljan" Općine Zenica, Patriotska liga Općine Zenica, SDP Zenica, Općinski odbor SDA Zenica, LOV Zenica, Demokratska fronta Kantona i Općine Zenica, te SBB Zenica.

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA PAPIRNE

foto: Jasmin Hadžić

 

Voditelj svečanosti je bio Mile Kovačević iz Udruženja antifašista ZDK, a prisutnim su se obratili gospoda Ismet Vrškić, predsjednik Udruženja antifašista i Milivoje Marinković iz Upravnog odbora Udruženja antifašista Zenice. Danas je 70 godina od zasjedanja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, na kome su udareni temelji moderne BiH.

 

Nakon ove svečanosti, prisutni su obavješteni da se idu polagati vijenci i cvijeće na spomenik "Kameni spavać", poginulim borcima iz  agresije na BiH 92-95, na Trgu Alije Izetbegovića kod Bosanke.

 

Takođe, za 17 sati je najavljena i tribina u Domu BZK "Preporod" Zenica, a u povodu 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 

E. Imamović za Zenicablog

 
foto: Jasmin Hadžić