19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 24 Novembar 2013 04:55

Jeste li obnovili oružni list?

Obavještavamo građane Zeničko-dobojskog kantona, koji legalno posjeduju vatreno oružje a koji do sada nisu izvršili zamjenu oružnog lista, da, shodno članu 59 stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona, rok za podnošenje zahtjeva za zamjenu oružnih listova izdatih prije stupanja na snagu ovog zakona ističe 07.01.2014. godine.


Ukoliko do navedenog datuma građani koji posjeduju vatreno oružje ne izvrše zamjenu oružnih listova, nadležna policijska stanica će protiv istih provesti odgovarajući postupak. Zamjenom oružnih listova građani ispunjavaju svoju zakonsku obavezu i doprinose boljoj i efikasnijoj primjeni navedenog zakona, što će u konačnici pospješiti i olakšati postupanje policijskih službenika na dokumentovanju svih slučajeva nedozvoljenog i nezakonitog nabavljanja, držanja i nošenja oružja i municije.

 

Apelujemo na građane da do navedenog roka podnesu zahtjev za zamjenu oružnog lista, jer u protivnom, protiv istih će biti poduzete zakonom predviđene sankcije koje se ogkedaju u oduzimanje oružja, kao i oružnog lista i municije.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA