Printaj ovu stranu
srijeda, 13 Novembar 2013 02:50

Komisija za nadzor MUP-a

U okviru aktivnosti Komisije za nadzor rada policije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, upriličene su posjete članova navedene komisije Policijskoj stanici Kakanj, Policijskoj upravi II u Visokom, Policijskoj stanici Breza, Policijskoj stanici Vareš i Policijskoj stanici Olovo.

 

Tokom posjeta ministar unutrašnjih poslova Delić Rifat i policijski komesar Fahrudin Bečirović su održali sastanke sa rukovodnim službenicima navedenih policijskih uprava i stanica, na kojim su članovi Komisije detaljno informisani o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području iz nadležnosti navedenih policijskih stanica. Takođe, bilo je govora i o aktuelnim projektima i aktivnostima koje se realizuju sa ciljem poboljšanja kvalitete saradnje i pružanja usluga građanima, kao i projektima koji omogućavaju kvalitetnije uslove za rad policijskih službenika. 

 

Tom prilikom, konstatovano je da u proteklom periodu nisu zabilježeni veći bezbjednosni problemi, te da je stvaranju povoljne bezbjednosne situacije, uz redovne mjere koje se kontinuirano poduzimaju od strane policijskih službenika, naročito doprinijelo postupanje po planiranim aktivnostima na nivou Uprave policije, kojim su predviđene posebne mjere i radnje na poboljšanju bezbjedonosnog stanja na području Zeničko-dobojskog kantona. 

 

Pored analiziranja postignutih rezultata tokom redovnih aktivnosti kao i aktivnosti po zavedenim operativnim akcijama, razgovaralo se i o saradnji sa općinskim organima i drugim institucijama na lokalnom nivou, unapređenju i poboljšanju saradnje sa lokalnom zajednicom te ostvarivanju partnerskih odnosa sa članovima zajednice. U tom kontekstu, članovi Komisije za nadzor rada policije su upoznati sa novim načinom vršenja kontrola u saobraćaju od strane mobilnih timova, na koji način se želi unaprijediti postojeće stanje u oblasti saobraćaja, te postići jedna sveobuhvatna kontrola svih učesnika u saobraćaju, posebno u kontekstu  primjene člana 25. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona, kao i sa aktivnostima koje bi se trebale poduzimati u narednom periodu u cilju stvaranja što sigurnijeg ambijenta, kako na području općina Kakanj, Visoko, Breza, Olovo i Vareš, tako i na području cijelog Zeničko-dobojskog kantona.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)