28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Novembar 2013 16:39

Serviranje tačne informacije

Na Trgu Alije Izetbegovića su građani Zenice imali priliku dobiti Kodeks za štampu i online medije, Žalbena procedura Vijeća za štampu u BiH i magazin Karike, kojeg realiziraju mladi novinari iz ONAuBiH.

 

Cilj ove kampanje bio je upoznati javnost o pravu građana da se žale na netačno i neprofesionalno izvještavanje medija, o ne/slobodi izražavanja i o odgovornosti novinara, i o pravu građana na istinitu i pravovremenu informaciju.

 

U sklopu ove kampanje, Lokalni timovi ONAuBiH u 21 gradu BiH imali su info-pultove za podielu promo materijala i sprovođenja ankete sa građanima, na najprometnijim mjestima u gradu. U ovom projektu bili su obuhvaćeni gradovi: Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bratunac, Brčko, Cazin, Čapljina, Foča, Goražde, Gradiška, Istočno Sarajevo, Jajce, Mostar, Odžak, Pale, Rudo, Sarajevo, Šamac, Tuzla, Zavidovići i Zenica.

 

Zenica je to uradila na orginalan nacin, te su na svom štandu postavili natpis "serviramo vam tačnu informaciju". Te izgledajući kao kuhari (s keceljama) na "tanjirima su posluživali informacije". Mnogi građani su bili oduševljeni ovom akcijom.