20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Novembar 2013 07:45

Izviđači predstavljaju projekte

Posjetom potpredsjedniku vlade RS.a Enesu Suljkanoviću i posjetom zamjeniku gradonačelnika Prijedora Milenku Đakoviću, zvanično počela druga od četiri faze projekta „Stvaramo bolji svijet“ – Interetnički karavan.  Ovom aktivnošću izviđači Prijedora i Zenice žele da upoznaju vlasti na svim nivoima o daljnim planovima vezanim za projekat i budućim zajedničkim projektima.

 

Gospodin Đaković je u posjeti istakao da će prije svega grad Prijedor naći mogućnosti da materijalno maksimalno pomogne odredima izviđača koji će učestvovati u trećoj fazi ovog projekta, zimski kamp na Kozari, koji bi treba da bude održan na Kozari u drugoj polovini januara 2014 godine.

 

Na tom sastanku, predsjednik zeničkih izviđača gospodin Edin Šarić istakao je da je cilj ovog karavana da u svim lokalnim zajednicama šire istu, pozitivnu priču o izviđaštvu i svemu što izviđači predstavljaju u svijetu. 

 

"Cilj posjeta lokalnim zajednicama jeste da obezbijedimo podršku za vremena kada možda više neće biti podrške stranih donatora", rekao je između ostalog, predsjednik OI „Dr. Mladen Stojanović“, Ernest Badnjević

 

Izviđači su takođe bili u posjeti i kod potpredsjednika vlade RS.a gospodina Enesa Suljkanovića te na tom sastanku istakli da im je potrebna podrška i na višem državnom nivou i da se nadaju da će reakcije na to u vladi RS.a biti pozitivne.

 

Gospodin Suljkanović je između ostalog rekao da je podržao ovaj projekat od samog početka, da bio na svečanom otvaranju oba kampa na Boračkom jezeru i kampa na Mrakovici i da je prepoznao da ovakvi projektu mogu da povežu djecu iz oba entiteta i da još bolje upoznaju našu zemllju, te je dodao i slijedeće: „Založiću se kod pojedinih ambasada da se ovaj projekat nastavi  jer je pokazao svoju vrijednost ali i iskrenost ljudi koji su aplicirali. Takođe ću se založiti da razgovaram sa resornim ministrom u Vladi RS kako bi se izviđačke sekcije ponovo uvele u škole, kao što je to bio slučaj nekada. Isto tako ću razgovarati sa nadležnima da se ponovo uvedu jefitinije karte za prevoz za izviđače ali i slične organizacije.“

 

Projekat "Stvaramo bolji svijet" je podržala  Ambasada SAD-a  u BiH. 

 

 PRESS TEAM

www.sioz.ba