28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Novembar 2013 14:51

DLAN: i za nas su igrališta

Udruženje "Dlan“ iz Zenice organizovalo je danas na Kamberovića polju (Turski park) u Zenici svečano otvaranje dječijeg igrališta za osobe s poteškoćama.

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

sa otvaranja igrališta


Donator izgradnje dječijeg igrališta je Muslim Aid Sarajevo, a izvođač radova je firma Alper-Sarajevo. Općina Zenica je ustupila zemljište i dala potrebne dozvole. Ovaj projekt je iniciralo kantonalno udruženje "Dlan“, koje je pronašlo donatora i zajedno s općinom Zenica osiguralo sve što je potrebno za njegovu realizaciju.


Investitor izgradnje igrališta su Kantonalno udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa "Dlan" Zenica i Općina Zenica. Na svečanom otvorenju predsjednik Udruženja "Dlan", Selvedin Dedić, zahvalio se svima koji su pomogli realizaciju projekta. Premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Huseinagić pozvao je sve ljude da pomognu Udruženju "Dlan" i njihovim članovima. Direktorica Organizacije Muslim Aid Sarajevo, Edina Šehić Saliju, istakla je da im je veliko zadovoljstvo predstavljalo učešće u ovom projektu.


KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

sa otvaranja igrališta