19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Oktobar 2013 07:52

Spahić predavač na tribini

Unija studenata Univerziteta u Zenici, uz podršku Amnesty internationala, organizovala je javnu tribinu o korupciji, u amfiteatru Filozofskog fakulteta. Gost uvodničar bio je prof. dr Besim Spahić, redovni profesor na Fakultetu politilčkih nauka u Sarajevu. 

 

- Tribina je o korupciji, najvećoj bolesti našeg društva. U svim relevatnim izvještajima se navodi da je BiH u samom vrhu kada je korupcija u pitanju, kao i stagnacija u razvoju društva i totalna neefikasnost države i svih njenih poddsistema, jer je bazirana na Dejtonskom sporazumu, odnosno na ustavu koji je njegov sastavni dio, koji onemogućava njen efikasan razvoj, - mišljenja je profesor Spahić. 

 

- Ovo je izvanredna prilika da studenti progovore o korupciji na fakultetima ili da prijave slučajeve koruptivnih ponašanja, koje će pohraniti u kutijama postavljenim za tu namjenu. Prijave ćemo razmotriti i utvrditi imaju li osnova, - izjavio je Dino Tihić, predsjednik Unije studenata zeničkog Univerziteta, ne odričući da je takvih pojava bilo na fakultetima u

Zenici. 

 

Profesor Besim Spahić je rado viđen gost u Zenici, a ovo je jedno u nizu njegovih gostovanja na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici. (rtvze)