28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 22 Oktobar 2013 22:13

Mostovi prijateljstva u Turskoj

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH, Zenica je u visednevnoj posjeti Republici Turskoj. Nakon posjete Istanbulu i zvanicnih posjeta opcini Uskudar i Bayrampasa, delegacija Mostova Prijateljstva je posjetila Ankaru i obavila veliki broj protokolarnih posjeta. Domacin delegacije Mostova Prijateljstva je mınistar odbrane Ismet Yılmaz.

 

Prvog radnog dana smo posjetili Ministarstvo za vanjske poslove i odnose sa strancima gdje nas je primio gospodin Ramazan Çokçevik – Sef odjela za kulturu i socijalne odnose. Zatim smo posjetili Ministarstvo za mlade i sport gdje nas je primio gospodin Ibrahim Sezgin – Sef odjela za mlade u ministarstvu gdje smo ga upoznali sa aktivnostima Mostova Prijateljstva i gdje smo razgovarali o buducoj saradnji.

 

Mostovi Prıjateljstva su tokom dana posjetili i bili gosti Osmana Unlu, general majora, zamjenika Ministra odbrane Republike Turske. U veoma ugodnoj atmosferi na sastanku i zajednickom rucku smo ga upoznali sa zajednickim aktivnostima sa Turskom vojnom misijom. Takodjer smo posjetili i TRT i bili gosti Ayşen Diker – Sef odjela za medjunarodnu saradnju.

 

Delegacija Mostova Prijateljstva poslije veoma napornog radnog dana, sastanaka i susreta je veoma zadovoljna ucinjenim i uvjereni smo da nase posjete navedenim subjektima nisu bile samo protokolarnog karaktera, vec da ce imati konkretne rezultate. Svi nabrojani domacini su nas toplo docekali i cestitali na nasim aktivnostima koje imaju za cilj jacanje prijateljstva i bratstva izmedju Republike Turske i Bosne i Hercegovine. Delegacija Mostova Prijateljstva vec sutradan ce imati niz novih susreta i sastanaka sa visokim zvanicnicima Republike Turske. Jer mi smo Mostovi Prijateljstva.

 

Press sluzba Mostovi Prijateljstva