18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 Oktobar 2013 16:29

Sarajlić demantovao premijera

- Nije istina da je potpisan protokol kojim se reguliše način izmirivanja međusobnih obaveza po osnovu troškova zagrijavanja budžetskih korisnika, - izjavio je nedugo nakon saopštenja koje je stiglo iz sjedišta Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Kasim Sarajlić, direktor zeničkog 'Grijanja'.

 

On je dodao da je ponuda Kantona u vezi sa izmirivanjem obaveza prema ovom preduzeću, u visini od oko dva miliona KM, nastala kao rezultat dugotrajnih pregovora kojim su se nastojali približiti stavovi oko načina namirenja duga, bila 'krajnje nekorektna', ne ulazeći u detalje ovog nesporazuma.

 

Ipak, zbog opšteg interesa grada i naročito djece, tokom dana svi budžetski korisnici biće ponovo uključeni u sistem daljinskog grijanja. - Ukoliko ne realizuju ni ono što su ponudili, neka se djeca ne naljute, mi ćemo biti prisiljeni da pribjegnemo ponovnom isključenju, - poručio je Sarajlić. 

 

Zbog dugovanja Zeničko-dobojskog kantona prema 'Grijanju', menadžment ovog javnog preduzeća je početkom prošle sedmice, odlučio isključiti sa sistema daljinskog grijanja, sve institucije koje se finansiraju putem kantonalnog budžeta, među njima i zeničke osnovne i srednje škole.