28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 Oktobar 2013 13:15

Nastava bez prekida zbog grijanja

Premijer Zeničko - dobojskog kantona Munib Husejnagić potvrdio je za Zenicablog da su on, čelnici Grijanja i Općine Zenica postigli sporazum o izmirenju dugova. Kako navodi, tokom dana javnost će o detaljima biti obavještena putem saopćenja, a radnici Grijanja bi trebali tokom popodneva ili večeri uključiti sve institucije kojima se grijanje plaća iz budžeta, uključujući i škole. 

 

iako su ranije donijeli odluku da djecu ne šalju sutra u školu, Vijeće roditelja sedam gradskih osnovnih škola u kojima se nalazi oko 6.000 učenika, pozdravilo je dogovor nadležnih, te kazalo da je bilo spremno pozvati i preporučiti roditeljima da sutra ne šalju djecu na nastavu. Srećom, dogovor je postignut i izbjegnut je bojkot nastave. 

 

tekst saopćenja: 

Zeničko-dobojski kanton i  Javno preduzeće „Grijanje“  danas su utvrdili način izmirivanja međusobnih obaveza po osnovu troškova zagrijavanja budžetskih korisnika među kojima su osnovne i srednje škole i fakulteti koji su isključeni sa mreže daljinskog  grijanja odlukom J.P  „Grijanje“.

Protokolom koji je danas potpisan, između Kantona i „Grijanja“  utvrđen je način podmirivanja međusobnih obaveza, čime je postignut sporazum da se danas, u popodnevnim satima, u sistem grijanja, uključe i sve obrazovne ustanove.

 

 

Press služba ZDK