Printaj ovu stranu
petak, 18 Oktobar 2013 13:57

Partnerstvo BNP-a i ZJZ ZDK

Direkcija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica potpisala je Izjavu o partnerstvu i dugoročnoj saradnji u projektima i djelatnostima sa Zavodom za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona kojim se definišu smjernice saradnje između ove dvije javne ustanove. Potpisnici Izjave, dr.sc. Hazim Begagić, direktor BNP-a Zenica i doc.dr.sc. Suad Sivić, složili su se da ovakav vid saradnje ima pozitivan utjecaj na javno zdravlje.


Na ovaj način će se nastaviti već postojeća, a za djecu i mlade izuzetno bitna, edukativno-odgojna uloga projekata Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica, te zdravstveno-odgojna zadaća Službe za školsku higijenu Zavoda za javno zdravstvo, koja je precizirana zakonskom i podzakonskom legislativom u djelatnosti preventivne zdravstvene zaštite mladih u školama i na fakultetima.


Osnovni cilj ovog projekta je da se kroz pozorišne predstave kod mlade populacije razvije svijest o javnom i zdravlju  pojedinca, te potakne odgovornost za vlastito i zdravlje drugih.


Zeničko pozorište i ovom saradnjom i projektima koji će iz nje proizići želi dokazati i potvrditi svoju društvenu angažiranost i odgovornost.


Ured za odnose s javnošću

www.bnp.ba 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)