20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Oktobar 2013 21:47

Premijerova posjeta UNZE

Za studente zeničkog Univerziteta danas je (07.10.2013..g.) počela nova akademska godina. Brucoši su jutro sjeli u klupe na osam fakulteta. Oni su i ove godine započeli studij po najnižim cijenama za upis. Naime, upisnina od 50 KM nije promijenjena.

 

Početak nove akademske godine bio je prilika za susret sa studentima na Politehničkom, Mašinskom i Ekonomskom fakultetu u Zenici. Premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirko Trifunović su u pratnji rektora Univerziteta Zenica Prof. dr Dževada Zečića i prorektora za nastavu i studentska pitanja Prof.dr Safeta Brdarevića prisustvovali prvom času nastave na tri fakulteta kako bi studentima poželjeli uspjeh u školovanju.

 

Vremena je bilo malo da se obiđu svi fakulteti Univerziteta u Zenici, pa je sa susreta na Politehnici, Mašinstvu i Ekonomiji poslana jedinstvena poruka i želja svim akademskim građanima Univerziteta u Zenici da uspješno završe započeto školovanje i da ostvare svoje ambicije.

 

Povodom početka nove akademske godine u ponedjeljak 07.10.2013. godine.

Svim studentima i studenticama na području Zeničko – dobojskog kantona želim puno sreće u nastupajućoj akademskoj godini sa željom da uspješno i redovno polažu ispite i ispunjavaju druge obaveze. Također Vas želim potaknuti da se pored redovnih obrazovnih aktivnosti uključite i u neobavezne oblike edukacije kako biste kada završite fakultet bili što konkuretniji na tržištu rada. Samo obrazovanje može doprinijeti razvoju jednog društva, a vi studenti svojim radom i zalaganjem sami kreirate, kako vlastitu, tako i budućnost cjelokupnog društva koje može biti uspješnije. Akademskom osoblju također želim puno sreće i umijeća u radu da na pravi način studentima prenesu znanje i da ih pripreme  za ozbiljno i zahtjevno tržište rada.

U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, premijer ZDK Munib Husejnagić.