29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 14 Septembar 2013 06:03

Sarajlić kontra Husejnagića

Direktor Javnog preduzeća Grijanje, Kasim Sarajlić, reagovao je na izjave premijera Zeničko-dobojskog kantona, Muniba Husejinagića, u vezi sa problemom grijanja institucija koje se finansiraju iz budžeta ovog kantona. 

 

Sarajlić je pozvao premijera da se, prije nego ovo preduzeće okvalifikuje nekorektnim, zato što školama naplaćuje grijanje po cijenama za kategoriju pravnih lica, informiše koliko se ova usluga za budžetske institucije i škole naplaćuje u drugim kantonima i gradovima. On je podsjetio da je inicijativa premijera da se dug Kantona prema Grijanju prelomi sa Mittalovom obavezom izmirenja duga prema Kantonu, pozivajući premijera da pređe s riječi na djela. 

 

- Što se tiče konstatacije da Javno preduzeće Grijanje može egzistirati i poslovati samo od naplaćenih sredstava od Zeničko-dobojskog kantona informišemo Vas o sljedećem: Prihodovna strana preduzeća Grijanje za prošlu sezonu iznosi oko 19 miliona KM, a fakturisana sredstva prema Kantonalnoj vladi su oko 2.2 miliona. Postavljamo pitanje premijeru kako sa 2.2 miliona može funkcionisati Javno preduzeće Grijanje, kada je samo obaveza prema kompaniji ArcelorMittal oko 12 miliona po sezoni, - navodi se u reakciji preduzeća Grijanje na izjave premijera Muniba Husejinagića.