28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Septembar 2013 07:05

Heroji svakodnevnice:Zenica

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će, kao i protekle, i ove godine biti organizirani info-štandovi u sklopu projekta „Heroji svakodnevnice“ pod okriljem GIZ GmbH, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti 08. septembra 2013. (nedjelja).

 

Odrasli ljudi, koji iz bilo kojeg razloga nisu uspjeli završiti osnovno obrazovanje, imaju razumljive strahove od povratka u školu, posebno u osnovnu, jer su time suočeni sa predrasudama od strane opće javnosti, prijatelja, porodice i eventualno radnih kolega. Dosadašnje aktivnosti sa nastavnicima i državnim institucijama jasno ukazuju na nužnost buđenja svijesti u javnosti o potrebama naknadnog sticanja osnovnog obrazovanja, te radu na samoj motivaciji odnosno povećanju broja polaznika. Kampanja koja prati Heroje svakodnevnice stoga ima za cilj informirati i educirati šire javnosti o važnosti naknadnog sticanja osnovnog obrazovanja, te skidanje društvene anateme koja skoro u pravilu prati cijelo ovo pitanje.

 

I ove ćemo godine također organizirati info-štandove u BiH. Info-štandovi biti organizirani u Sarajevu (Trg Alije Izetbegovića/Trg Oslobođenja), Banja Luci (Trg Krajine – RK Boska), Zenici (Trg A. Izetbegovića – RK Bosanka), Kaknju (centar grada – pješačka zona) i u Mrkonjić Gradu (centar grada – pješačka zona). 

 

S poštovanjem,

INFOHOUSE Tim