28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Avgust 2013 12:37

Razmjena udžbenika u Mak Dizdar

Jednostavna ideja pretočena u projektnu aktivnost i ove godine omogućila jednostavnu nabavku školskih udžbenika uz veliku uštedu na kučnom budžetu. Vijeće roditelja Osnovne škole „Mak Dizdar“ u Zenici i ove godine na osnovu godišnjeg plana rada organizuje „Sajam udžbenika,koji će se održati 26., 27. i 28. avgusta u holu škole.


Ova, već tradicionalna aktivnost podržana od menađžmenta škole i ove godine će pružiti mogućnost jednostavne nabavke školskih udžbenika za predstojeću školsku godinu.

Cijeneći tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naše društvo u cjelini, ovom projektnom aktivnošću Vijeće roditelja ove zeničke škole je omogućilo velikom broju roditelja i učenika da nabavku potrebnih udžbenika izvrši uz uštedu i do 40 do 60%,što je svakako za svaku pohvalu.

 

Predviđanja su da će kroz ovaj projekat preko 60% učenika OŠ „Mak Dizdar“ obezbjediti udžbenike za predstojeću školsku godinu. Za učenike prvog razreda obezbjeđeni su besplatni udžbenici kao i za 70-ak učenika viših razreda kroz programe podržane od strane Općine Zenica i nadležnog kantonalnog ministarstva.