Printaj ovu stranu
utorak, 20 Avgust 2013 05:05

REaktiv uspješan u Goraždu

U sklopu Festivala prijateljstva koji se održavao u Goraždu  bio je  implementiran i projekat „Ljetna revolucija“. Članovi članice Omladinskog udruženja REaktiv su imali priliku biti dio ovog projekta te na taj način obilježiti Međunarodni dan mladih zajedno sa članovima Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

 

Tokom prvog dana održana je radionica na temu timskog rada, gdje su učestvovali mladi iz vise gradova BiH, dok su drugog dana naši mladi Zeničani/ke imali priliku pogledati predstavu “Gospođa ministarka” I uživati u ljepotama “najljepšeg grada na Drini” kako kažu njegovi domaćini. Nekoliko naših mladih sugrađana I sugrađanski su bili dovoljno hrabri da se okupaju u jednoj od najhladnijih rijeka u BiH, iako im to nije bilo lahko, oni kažu da jednostavno nisu željeli propustiti jedinstvenu priliku. S obzirom da je njihovo druženje proteklo u najboljem redu I s puno zabave, članovi/ce REaktiva planiraju uskoro ugostiti svoje prijatelje iz Goražda.

 

“Proveli smo zaista tri divna dana I stekli nova prijateljstva, tako da smo već počeli planirati kako I kada ćemo ugostiti naše nove prijatelje”, rekla nam je jedna od članica REaktiva. Osim mladih REaktivaca/ki u Goraždu je gostovala I zenička grupa „Nina & Lowerdose”, koja je nastupala u sklopu Festivala na gradskom platou.  Pozivaju se svi mladi koji žele da budu dio ovakvih priča, ali i mnogih drugih, i žele pomoći poboljšanju života mladih, da se jave Omladinskom udruženju Reaktiv, jer će sigurno biti dio priče koja će poboljšati njihov život, ali i živote ljudi oko njih. U prilogu vam donosimo photo album kako je sve to izgledalo u Goraždu.

 

reaktivmos5

Posljednje od

Povezani članci (by tag)