29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Avgust 2013 03:14

ŠPD ZDK domaćin Šumarijade

JP Šumsko-privredno društvo ZDK ove godine bit će domaćin i organizator 3. Šumarijade Federacije BiH 2013.Tim povodom u  sjedištu Uprave ŠPD ZDK u Zavidovićima održan je sastanak organizacionog odbora, kojim je predsjedavao direktor ŠPD ZDK Mirzet Kopić a  kojem su prisustvovali gotovo svi predstavnici ŠPD sa područja Federacije BiH.

 

Odlukom organizacionog odbora ovogodišnja  Šumarijada FBiH 2013  održat će se  13. i 14.septembra  u Zenici. Planirana takmičenja  će biti na dvije lokacije – planirano je da se sportski dio održi na Atletskom stadionu Kamberovića Polje, dok će se šumarske  discipline  odvijati  na zeničkom izletištu Bistričak i to u okretanju mača, kombinovanom rezu, prerezivanju trupaca na podlozi(dasci), kresanju grana,obaranju na balone, podsijecanju stabla i definitivnom prerezivanju.

 

U fakultativnim šumarskim disciplinama takmičari će se takmičiti u:presijecanju sjekirom, brzini presjecanja amerikankom i modeliranju mot.pilom i sjekirom. Za sportski dio šumarijade planirane su  sljedeće  discipline: mali nogomet, potezanje konopca, trčanje na 100 i 800 m –muškarci, trčanje na 100  i 400 m –žene, bacanje kugle – muškarci, skok u dalj iz mjesta – muškarci, gađanje vazdušnom puškom-žene, odbojka –žene, trčanje u vreći – žene 30 m, trčanje u vreći – muškarci 50 m  i šah.  U okviru predviđenog  programa  bit će upriličen i  stručni skup na temu : „Najvažnija aktualna pitanja u sektoru šumarstva u FBiH“. 

 

N.Riječ