29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 07 Avgust 2013 07:45

Saradnja KBZ i grupacije Acibadem

Direktor Kantonalne bolnice u Zenici Abdulah Granić i predstavnica turske zdravstvene grupacije 'Ačibadem', Severdžan Eralp, potpisali su  memorandum o međusobnoj saradnji koji bi trebao da rezultira benefitima za pacijente, koji gravitiraju ovoj bolničkoj ustanovi. Kroz otvaranje ureda u Zenici, brže i jednostavnije će korisnici zdravstvene zaštite dolaziti do medicinske pomoći, prije svega dijagnostike, a biće im bliže i mogućnost upućivanja na pretrage i liječenje u turske medicinske centre. 


- Grupacija 'Ačibadem' ima sjedište u Istanbulu. Trenutno važi za drugu najveću svjetsku zdravstvenu grupaciju koja je nastala udruživanjem Turske, Melezije i Japana na ovom polju djelovanja, - kaže Edin Buljugić, supervizor 'Ačibadema' za BiH.

 

U svom sastavu ima ukupno 16 moderno uređenih bolnica, od kojih dvije u Istanbulu, 12 klinika, osiguravajuće kuće, fakultet, firmu za evakuaciju pacijenata itd. U Bosni i Hercegovini zvaničnu saradnju ostvaruje, osim sa zeničkom, sa Općom bolnicom 'Abdulah Nakaš' u Sarajevu, te sa univerzitetsko- kliničkim centrima u Sarajevu i Tuzli. Svoje dijagnostičke usluge pruža besplatno. Pacijenti iz naše zemlje imaju poseban status i tretman u ustanovama grupacije 'Ačibadem' u odnosu na druge zemlje.