19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 06 Avgust 2013 23:04

Muftija Hasan Atli u posjeti Zenici

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je bila domaćin dragom gostu iz Republike Turske gosp.Hasanu Atli (turskom muftiji), i savjetniku za vjere u Turskoj ambasadi u Sarajevu. Hafiz Hasan Asli je bio naš drag gost u mjesecu Ramazanu, i ovo je početak jednog novog i uvjereni smo lijepog prijateljstva. Mi kao organizacija smo organizovali protokol i nekoliko posjeta sa našim gostom. 

 

Posjetili smo džemat Mošćanica zajedno sa gosp.Hasanom Atli gdje smo na šehidskom mezarju proučili fatihu i dovu za šehida. Takođe smo organizovali posjetu kod hafiza Enesa Beganovića (imam Čaršijske džamije u Zenici), koji je u Itikafu zadnju desetinu mjeseca Ramazana, i u jednom ugodnom razgovoru družili se sa našim gostom.

Poslije posjete hafizu Enesu Beganoviću, našeg gosta smo počastili iftarom na replici Ilirskog broda.

 

I na kraju svoje posjete Zenici, gosp.Hasan Atli je klanjao jaciju i teraviju u Čaršijsku džamiju, gdje je sve prisutne obradovao sa svojim lijepim glasom, prilikom učenja ajeta iz K urana. Ovo je bila prva zvanična posjeta Zenici, hafiza Hasana Atli u svojstvu savjetnika za vjere pri Turskoj ambasadi, a sada smo uvjereni da će njegove posjete Zenici biti česte i plodonosne.

 

Press služba Mostova Prijateljstva BiH-Zenica