05 Decembar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 29 Juli 2013 03:55

Ramazansko veče sevdaha

U prelijepom ambijentu bosanskog etno restorana ''Miris dunja'' održano je '' Ramazansko veče sevdaha'', u organizaciji Udruženja INPUT , online magazina Merak.ba i Nevladine organizacije 3 P.

 

Cilj druženja je da se zeničkoj publici, posebno mladim, predstavi sevdalinka u njenom izvornom obliku i doprinese očuvanju naše tradicionalne bosanske pjesme. Samo ovo veče je promocija, prije svega, bosanskohercegovačke mladosti, kulture, tradicije koja će se nastaviti njegovati kroz ovakve i slične događaje. Merak je inicijator ovog događaja i mladi koji rade na ovom projektu su se pobrinuli da svim prisutnim učine ovaj petak drugačijim. 

 

Prisutni su uživali i napajali duše slušajući prelijepe sevdalinke, u interpretaciji mladih izvođača Zanina Berbića uz saz, te uz pratnju harmonike i violine Amira Pucara i Irhada Baručije. Ovakva druženja su osobito važna kako bi se naše kulturne vrijednosti, poput sevdalinke, pokušale prikazati u izvornom obliku i otrgnuti od zaborava. Na kraju programa uručene su i zahvalnice izvođačima i našim volonterima koji su nesebično pomogli u realizaciji ovog programa.