28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 24 Juli 2013 06:21

Humane Ljubičice i Robijaši

Zeničko udruženje «Ljubičica» pokrenulo je humani projekat pod nazivom " Pomozimo Smriko Mevludinu - opaka bolest se vratila" . Naime, oni su sedam dana na ulicama svog grada prikupljali novac za liječenje oboljelog sugrađanina.

 

 Proteklog vikenda popularni Robijaši, navijači Nogometnog kluba «Čelik» su također odlučili da pomognu svom sugrađaninu, te su pokrenuli humanitarnu akciju, u kojoj su pozvali "Ljubičice" da im se pridruže, na što su se "Ljubičice naravno rado odazvale.


Naime, uoči i tokom prijateljske utakmice Čelik – Cibalija (Vinkovici, Hrvatska) oni su pozvali navijače da besplatan ulaz na utakmicu iskoriste i budu humani, te 1 KM doniraju za nastavak liječenja sugrađanina Mevludina Smrike.

 

- Prikupljeni iznos na utakmici je 2,479, 25 KM, dok su članice «Ljubičice» volontiranjem sa kutijama u gradu za proteklu sedmicu skupile još 1.171, .05 KM. Udruženje je iz svog skromnog budzeta uplatilo dodatnih 100 KM, tako da smo u ponedjeljak na humanitarni račun uplatili ukupno 3.750, 30 KM, kazala nam je Aida Skopljak, aktivistkinja ove organizacije.

 

 

Ovo udruženje je proteklog vikenda za korisnike BH Telecom mreže otvorilo broj 090 291 035, na koji se pozivom donira 2 KM za Smrikino liječenje.