19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Juli 2013 12:47

Poziv iz Sportske škole Zenica

Iz Sportske škole Zenica pozivaju djevojčice rođene 2000. godine i mlađe, da se prijave na treninge u Sportskoj školi Zenica, koji se održavaju na košarkaškim terenima na Kamberovića polju. Prijavljivanje i treninzi su besplatni, a dovoljno je samo doći u 8 sati na Kamberovića polje, na košarkaške terene, u dane ponedjeljak, srijeda i petak, i prijaviti se trenerima. Treninge vode profesori fizičke kulture. Sve ostale upute dobijaju se na licu mjesta od trenera. 

 

Treninzi nisu usmjereni na stvaranje vrhunskih sportista, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece, ali ipak mogu predstavljati temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportista. Kroz treninge djeca će se upoznati i učiti svi zajedno koliko je sport važan za naše zdravlje i kako je lijepo družiti se, te jedva čekati još jedan ispunjen dan druženjem i igrom na nekim od njihovih izleta. Treninzi će stvoriti obavezu kod djece i bar, nakratko, odvojiti djecu od televizora, sklonuti sa ulice, a usmjeriti ka pozitivnom, što, inaće, donosi bavljenje sportom.

 

Kao što je ranije objavljeno, u septembru 2011. godine Društvo pedagoga fizičke kulture (DPFK), pokrenuo je program SPORTSKE ŠKOLE. Program SPORTSKE ŠKOLE namijenjen je djeci mlađih uzrasta. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog itd.). Sportska škola je nastala kao rezultat nedostatka adekvatnog sadržaja za dob djece od 4-10 godina i želje roditelja da se u i nakon vrtića i škole stručan tim profesora sporta nastavi baviti sa njihovom djecom. 

 

Sportska škola ima zadatak, da izvrši pripremu na cjelovitom i svestranom psiho-fizičkom razvoju djeteta, kako bi se ono spremno i samouvjereno uključilo u takmičarski ili rekreativni sport.

 

Iz sportske škole poručuju: "Želja nam je što više djece predispozirati za sport, da se sa takvim okruženjem poistovjećuju i da se osjećaju uspješnim. Dokazano je da bavljenje sportom u toj dobi pospješuje koncentraciju kod učenja, a osjećaj uspješnosti gradi samopouzdanje djeteta, što ujedno rezultira boljim uspjehom u školi i kasnije u životu".

Kontakt informacije: 062/477-608

 

E. Imamović za Zenicablog