20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 Juli 2013 20:02

Jabandžić direktor KPZ Zenica

Vlada Federacije BiH danas je zbog isteka mandata dužnosti razriješila direktore i/ili zamjenike direktora sedam kazeno - popravnih zavoda u BiH. Istovremeno, donijela je rješenja o imenovanju novih rukovoditelja ovih institucija.


Tako je Hidajet Jabandžić novi direktor, a Ivica Dujmović zamjenik direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici.

Kenan Kapo imenovan je za direktora, a Vinko Božić za zamjenika direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu. Na dužnost direktora u Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Mostaru imenovan je Romeo Zelenika. 

Za direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Tuzli imenovan je Muzafer Karić, a za njegovog zamjenika Ljubiša Vareškić. Ivo Ivkić imenovan je za direktora, a Emira Kohnić za zamjenicu direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Orašju. 

Novi rukovodioci Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Busovači su direktor Marko Krišto i zamjenik direktora Senad Hrvačić. Vinka Pavića Vlada FBiH je imenovala za zamjenika direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Bihaću. U svim slučajevima je riječ o imenovanjima na period od četiri godine. 

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost na prijedlog za privremeno imenovanje Osmana Helde, Erzada Škrobe, Zijada Grahića, Admira Švrakića i Senada Zekića za članove Nadzornog odbora privrednog društva Konfekcija „Borac“ d.d. Travnik, na period do 60 dana, odnosno do okončanja postupka izbora kandidata za članove Nadzornog odbora na osnovu raspisanog javnog konkursa.