20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Juni 2013 08:15

Ljekari KBZ u Acibademu

Ljekari Kantonalne bolnice Zenica Doc. dr prim. sci med Alma Mekić Abazović i Prim. dr  mr.  med sci Harun Hodžić posjetili su najpoznatiju vodeću Zdravstvenu Grupaciju u Turskoj Acibadem koja pruža sveobuhvatne dijagnostičke usluge i usluge liječenja, zapošljavajući najstručnije profesionalce zdravstvene njege, uz korištenje najsavremenije medicinske tehnologije i napredne infrastrukture.

 

Svrha ove posjete je bilo ispitivanje mogućnosti za uspostavljanje saradnje između ove dvije  zdravstvene ustanove u cilju razmjene iskustava, edukacija, treninga u oblasti profesionalnog usavršavanja ljekara i medicinskog osoblja, a sve u svrhu poboljšanja unutarnjih procesa i razvoja medicine zasnovane na dokazima. Predavači i domaćini ove posjete bili su dr. Melahat Garipagoglu (onkolog), dr. Meric Sengoz (radijacijski onkolog) i dr. Hakan Ozveri (urolog) u Kozyatagi Acibadem bolnici, te dr. Ozlem Er (onkolog), dr. Enis Ozyar (radijacijski onkolog) i dr. Selcuk Keskin (urolog) u Maslak Acibadem bolnici. Acibadem raspolaže sa 16 opštih bolnica u kojima se pružaju sve medicinske usluge i 8 ambulanti.

 

Acibadem je referentni centar za mnoge složene tretmane koji zahtijevaju naprednu tehnologiju i iskustvo. Raspolaže sa 5 centara za liječenje karcinoma (hirurgija, radioterapija, kemoterapija), 10 centara za srce (pedijatrijsko i za odrasle), 9 za liječenje neplodnosti (IVF), 5 za transplantaciju organa (jetre, bubrega, koštane srži), 3 za kičmu i zglobove, 1 centar sportske medicine, 6 centara nuklearne medicine i 3 centra za robotsku hirurgiju koji su nacionalno i internacionalno renomirani referentni centri u kojima se koristi najnovija tehnologija.

 

Centar pruža širok i sveobuhvatan spektar usluga koje uključuju konsultacije, dijagnostičke usluge, naplate i osiguranja, organizaciju putovanja i smještaj kao i prevodilačke usluge kako za domaće tako i za međunarodne usluge. Standardi medicinske njege i procedure koje se obavljaju u Acibademu i ambulantama akreditirane su od strane JCI*.

Acibadem je dio veće globalne mreže poznate kao IHH. Internacionalni holdinzi za zdravstvenu njegu.