18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Juni 2013 22:37

Skup podrške Turskoj

Danas u Zenici je održan 1.skup podrške za mir i jedinstvo u Republici Turskoj na Trgu Alije Izetbegovića. Po veoma toplom vremenu nekoliko stotina prisutnih je dalo podršku skupu za mir i jedinstvo u Republici Turskoj.

 

Govornici na skupu su bili: Jasmin Imamović(izvršni menadžer Mostova Prijateljstva), Alija Redžić (predsjednik udruženja najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan"Zenica, Nihada Husejnović (predsjednica udruženja porodica šehida i poginulih boraca-Ljiljan-Zenica), student Jahja koji studira u Istanbulu, Rizvan Halilović (predsjednik udruženja tursko-bosanskog prijateljstva Bosfor-Sarajevo), i Mujo Aganović (predsjednik skupštine RVI paraplegičara ZDK). Skup u Zenici su podržale 27 nevladinih organizacija iz cijele BiH.

 

Pismo podrške smo dobili iz Sandžaka, selame i podršku od Bošnjaka iz Sjeverne Amerike. Poruke koje su uputili učesnici skupa su bile poruke mira, poruke podrške jedinstva i podrške legitmno izabranoj vlasti na čelu sa Recepom Tayipom Erdoganom.. Turski narod voli BiH, voli bosanskohercegovački narod, i to se osjeti na svakom pedlju Republike Turske, i na istoku i na zapadu, sjeveru i na jugu. Raduje nas sve veće prisustvo Republike Turske u BiH. mi smo prijatelji i braća.Zbog svega navedenog, mi smo osjetili potrebu da organizovanjem ovog skupa pošaljemo poruku da volimo turski narod, sa velikom željom da Republika Turska nastavi razvoj na svim poljima, i zbog toga mi upućujemo hajr dovu iz BiH, iz Zenice, za Republiku Tursku da poslije ovih izazova, ovih napetosti, turski narod bude još jači i jedinstveniji..BiH je uz vas i u njoj zjenica, naša Zenica..Zauvijek ćemo biti zajedno..HERZAMAN BIRLIKTEJIZ                              

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica “Bošnjačka Asocijacija 33” Sarajevo, UG “RVI paraplegičari ZDK”, UDNRP “Zlatni ljiljan”Žepče, NVO “Input”, UDNRP “Zlatni ljiljan”Zenica, JOB Žepče, Organizacija demobilisanih boraca Žepče, UG “Dlan”Zenica, “Aktivna Bošnjačka mreža ABOM”-Sarajevo, Udruženje porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan”Zenica, Udruženje”Pokret enklave Srebrenica i Žepe”, Udruženje žena”Podrinje”, UG “Baton”-Zenica, UG “Dar prirode”Zenica, UG “Knjiga-Izvor”Zenica, UDNRP ZDK “Ljiljan”, UG “Zelene beretke”-Željezno polje, Udruženje”Tursko-bosanskog prijateljstva- Bosfor”Sarajevo,RVI općine Zenica, JOB općine Zenica,UG VIS-Mladost-Visoko, Udruženje mladih „Zefir“Srebrenik, KUD Preporod Konjic, NVO 3P Zenica,Udruženje žena Hedija.


pro3tur