Printaj ovu stranu
petak, 31 Maj 2013 16:17

Plaćanje struje bez LK

Računi za električnu energiju, na šalterima poslovnica JP EPBIH, plaćaju se bez lične karte  - Za plaćanje računa za električnu energiju nije potreban nikakav identifikacioni dokument i računi se mogu platiti kako na naplatnim mjestima JP EPBiH, tako i u svim bankama i poslovnicama BH Pošte.

 

Razlog zbog kojeg zaposlenici JP EPBIH mogu zamoliti da im se da lična karta na uvid je potpisivanje ugovora s kupcima. Naime, u skladu sa članom 89. Opštih uslova za isporuku električne energije koje je donio FERK, kupci električne energije su bili u obavezi da do 01.07.2010. godine potpišu Ugovor o korištenju distributivne mreže i Ugovor o snabdijevanju električnom energijom.

 

U namjeri da se ubrza proces potpisivanja ugovora, kupcima koji ugovore nisu potpisali, ponuđeno je potpisivanje istih prilikom plaćanja računa za električnu energiju u poslovnicama naplate. Za njihovo potpisivanje neizostavno je potrebna, na uvid, lična karta kao identifikacioni dokument. 

 

Ugovor o korištenju distributivne mreže i Ugovor o snabdijevanju električnom energijom potpisuju samo vlasnici stambenih objekata, nikako privremeni korisnici. Napominjemo da kupci električne energije prilikom potpisivanja ovih ugovora ne podliježu finansijskim izdacima.

 

Ovom prilikom još jednom pozivamo naše kupce da pristupe potpisivanju ugovora i izvršavanju svoje obaveze, ali i ostavrivanju svojih prava, definisanih zakonskim i regulatornim okvirom u BiH. 

            

Služba za komunikacije EP BIH

Posljednje od

Povezani članci (by tag)