16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Maj 2013 08:08

Muftija kod premijera

 

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović sa saradnicima  je boravio u zvaničnoj posjeti premijeru Zeničko-dobojskog kantona gosp. Fikretu Plevljaku.

 

Delegaciju Muftijstva zeničkog, koju su pored muftije činili: Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica, Muhamed Begagić, predsjednik IO MIZ Zenica I Edin Kavazović, sekretar muftije zeničkog, primio je premijer ze-do kantona gosp. Fikret Plevljak sa saradnicima, ministrom za privredu gosp. Đemilom ugarkom, ministrom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice gosp. Ivicom ćurićem te šefom Ureda premijera gosp. Dženanom Begovićem.

 

Posjeta navedene delegacije zeničko-dobojskom kantonu imala je za cilj razgovor o pomoći ZE-DO kantona u rješavanju pitanja zdravstvenog osiguranja za vjerske službenike, izgradnja kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici, rekonstrukcija upravne zgrade Muftijstva zeničkog i projekat izabranih djela Muhameda Seid ef. Serdarevića.

 

Za svako od izloženih pitanja predložena su konkretna rješenja, a iskazana je spremnost premijera i njegovih saradnika da se gore navedeni zahtjevi Muftijstva zeničkog riješe u skladu sa trenutnim mogućnostima.