28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 14 Maj 2013 07:00

Vijećnici Karšijake u Zenici

 

Petnaest vijećnika izmirske općine Karšijaka, u okviru obilaska bratimljenih općina na Balkanu, nakon Velesa u Makedoniji i Prizrena na Kosovu, boravili su  i u Zenici. Trosatni boravak u Zenici delegacija iz Karšijke, koju su predvodili dr. Ali Karaege, predjsjednik Okružnog odbora Džumhurijet halk partije u Izmiru i Sedaz Sozer, u ime Kabineta Načelnika Općine Karšijaka Dževada Duraka, iskoristuili su za razgovor sa kolegama vijećnicima iz Zenice.

 

Delegaciju Općinskog vijeća Zenica predvodili su dr. Izet Pehlić, zamjenik predsjedavajućeg u Općinskom Vijeću i dr. Belma Pojskić, predjsednica Kluba SDA u Vijeću Općine Zenica. Osim Vijećnika Stranke demokratske akcijerazgovorima s gostima iz Turske prisustvovali su i Mirsad Čivić, predsjednik Kluba vijćenika SDP-a  i Suljo Čolaković, u ime vijećnika Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

 

Razgovaralo se, između ostalog, i o mogućnostima za unapređenje saradnje dviju ooćina koje su bratimljene  1997. godine. Obje strane istakle su da postoje uslovi da saradnja bude konkrtetnija i uspješnija, na obostrano zadovoljstvo, a gosti su uputili poziv predstavnicima Vijeća Općine Zenica da razgovore o saradnji nastave i konkretizuju u Izmiru.