28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Maj 2013 11:28

Sastanak humanitaraca

U prostorijama Asocijacije istraživačkog novinarstva „IML film&video" održan je radni sastanak nevladinih organizacija općine Zenica koje okuplja ista ideja i to humanitarni rad i pomoć potrebnima.

 

Na sastanku su bili pristuni predstavnici Udruženja građana „AHI", Humanitarne organizacije „Pomozi.ba", Udruženja žena „Hedija" podružnica Zenica i Zavidovići, Udruženja invalidnih osoba Zenica, Udruženja roditelja oboljele djece od cerebralne paralize i mikrocefalosa „Dlan" Zenica, te AIN „IML film&video".

 

 

Osnovni cilj sastanka bio je koordinacija rada ovih udruženja, razmjena baze podataka te iskustava sa terena i pokušaja zajedničkog usmjerenog djelovanja prema osobama s posebnim socijalnim potrebama. Dogovoreno je da će se svaki mjesec održavati radni sastanci s ciljem proširenja djelovanja i što kvalitetnije distribucije potrebnih namirnica socijalno ugroženim kategorijama Općine Zenica, pa i šire. Sve organizacije za realizaciju svojih aktivnosti angažiraju isključivo volontere koji nesebično rade i doprinose zajednici.

 

Za mjesec juni dogovoreno je održavanje edukativnog seminara nevladinih organizacija na nivou Federacije BiH koje će se održati u Zenici.

 

Islammylife.tv