16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 April 2013 15:12

Održana javna rasprava: Pišće

Danas u podne  u Velikoj Sali Općine Zenica održana je  Javna rasprava o Nacrtu izmjene Regulacionog plana „Pišće“.


U cilju obezbjeđivanja uvjeta i mogućnosti učešća građana u donošenju Prijedloga izmjene Regulacionog plana „Pišće“, shodno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za izradu planskih dokumenata i Programu i planu aktivnosti za izradu Plana, pozivamo sve građane da prisustvuju Javnoj raspravi i svojim prijedlozima i sugestijama daju doprinos u donošenju istog.  

 

 

Dugi niz godina od 1963., kada je uradjen Glavni urbanistički plan, pa sve do 2002. i donošenja trenutno važećih dokumenata, ovaj prostor, rekla je na današanjoj dobro posjećenoj javnoj raspravi Samira Spahić-Rustempašić, stručni savjetnik u Kantonalnom zavodu za urbanizam, bio je predmet našeg stalnog posmatranja ali nikako da dodjemo do kvalitetnog rješenja. Sada smo se, medjutim, morali suočiti sa postojećim stanjem i planskom dokumentacijom, kao i novom činjenicom – izgradnjom GGM-a. 

 

Ne sporeći potrebu izmjena postojećeg Regulacionog plana ovoga naselja, čijih je, sem 54 općinska, većina – odnosno 307 objekata privatno vlasništvo naših sugradjana, učesnici u raspravi posebno su isticali svoje primjedbe u vezi infrastrukture toga područja, koja, prema mišljenju većine, narušava njihova vlasnička prava, javila je rtvze.ba.  Gradjani bi svoje primjedbe u pisanoj formi trebali dostaviti Službi za prostorno uredjenje Općine Zenica do 6. maja i to pod oznakom “Javna rasprava – Regulacioni plan Pišće” što bi trebalo doprinijeti kvalitetnijem rješenju u konačnom Prijedlogu

 

Nacrt plana možete pogledati  OVDJE (pdf file)