Printaj ovu stranu
petak, 19 April 2013 15:29

Promocija 10.Zbornika IPF-a

U svečanoj sali Gazi Husrev-begovog hamama u Bošnjačkom institutu večeras će biti održana promocija desetog, jubilarnog broja Zbornika radova Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.   

 

 

''Danas, nakon deset godina kontinuiranog izlaženja, ovo je prepoznatljiva univerzitetska serijska publikacija. U Zborniku se objavljuju radovi nastavnika, saradnika i studenata Islamskog pedagoškog fakulteta, te istraživača - autora izvan Fakulteta. Radovi su iz sljedećih naučno-istraživačkih oblasti: socijalna istraživanja, vjerske znanosti, islamska misao i civilizacija, jezici-lingvistika, metodika odgoja i obrazovanja, teorija i praksa ranog odgoja i obrazovanja i menadžmenta kvaliteta u religijskoj edukaciji'', saopštio je Bošnjački institut. 

 

Zbornik je uspješno zadovoljio kriterije indeksiranja i od 2010. godine uvršten je u bibliografsku bazu EBSCO.  Također, od 2011. godine Zbornik je uvršten i u CEEOL (Central and Eastern European Library) bazu, čime je omogućeno da radovi objavljeni u Zborniku budu dostupni širokoj međunarodnoj naučnoj zajednici.  Promotori će biti: prof. dr Ismet Dizdarević, prof. dr Nusret Isanović, prof. dr Zuhdija Adilović i prof. dr Mejra Softić koja je urednica Zbornika i moderatorica promocije. 

       

Promocija desetog, jubilarnog broja Zbornika radova Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, biće održana večeras u 20.00 sati.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)