19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 April 2013 22:46

Šapa: Monstruozna Zenica

Iz udruženja za zaštitu životinja Šapa dobili smo informaciju i fotografije, koje prenosimo u cijelosti - Monstruozna Zenica. Slike koje vidite slikane su u subotu u 10 sati na lokaciji iznad platoa Zenicanke, nakon sto su radnici ALBE mrtvo tijelo psa svezali zicom, odvukli i bacili u kontener, uprkos molbi i upozorenju Udružanja ŠAPA da to ne rade, jer psa planiramo dostojanstveno ukopati.

 

Sam čin odvlačenja mrtvog tijela psa na ovakav način monstruozan je sam po sebi, a da ne govorimo da su takvim činom prekrseni brojni komunalni propisi i pozitivni zakonski akti. Psa su vukli po centru grada za prednje noge zavezane žicom!

 

 

Ta ista ALBA, kada ih građani Zenice zovu da uklone leševe životinjskog porijekla se ne odaziva i negira vlastitu nadležnost. U ovom slucaju, baciti tijelo psa koji je netom preminuo u kontejner u centru grada u situaciji u kojoj se Udruženje volonterski nudi da ga ukopa, je čin bez presedana. Ovo je nešto što se nije smjelo desiti i Udruženje će poduzeti sve pravne radnje, tako da nikome više neće pasti na pamet da nešto ovako uradi.

 

Udruženje Šapa je u subotu u 08:30 zaprimilo poziv da pas nepomično leži pred RB Zeničanka. U narednih 45 minuta, do dolaska članova Udruženja, pas je preminuo. Izašavši na teren, članovi Udruženja su pronašli tijelo psa, iznijeli ga iz kontenera, oslobodili žice i sahranili onako kako zaslužuje.

 

604161 552218108133802 598445073 n