Printaj ovu stranu
utorak, 19 Mart 2013 22:37

Ometanje u radu Zenicabloga

 

Poštovani posjetioci Zenicabloga, u proteklih dva sata bili smo na udaru koordiniranih DDOS napada.  Prema dostupnim podacima, između ostalih, zabilježene su IP adrese T-coma iz Hrvatske, nekoliko izraelskih provajdera, kao i druge, sa kojih su dolazili napadi. Moguće je da napadi budu ponovljeni, pa vas molimo za strpljenje, ukoliko stranica bude povremeno ili privremeno nedostupna. Hvala i budite uz Zenicablog. Upravo postavljamo najnovije vijesti na jednom mjestu - za sve informacije iz Zenice.


Za one koji malo manje znaju o DDOS napadima, prenijeti ćemo jedan članak koji može dati čišću sliku, između ostalog, čemu služe. 


DDoS napadi nisu samo omiljeno oružje haktivizma, već i sredstvo koje se u zavisnosti od poslovne etike može koristiti u trci sa konkurentskim kompanijama. Takvo “poslovanje” nije novost. “Većina napada za koje znamo posljedica je djelovanja nelojalne konkurencije,” kaže Nil Rojter, direktor Corero Network Security. Drugim riječima, ako želi da otjera vaše kupce, konkurentskoj kompaniji je u interesu da vaš sajt bude nedostupan kupcima. Rojter kaže da je istraživanje koje je sprovela kompanija na čijem je čelu pokazalo da više od polovine američkih kompanija koje su se našle na udaru DDoS napada vjeruje da su napade organizovale rivalske kompanije. Kompanije su svjesne koliko ih DDoS napadi mogu koštati, a to znaju i kriminalci. 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)